Biesbosch (juni 2014)

Op 22 en 23 juni 2014 maakten we een tocht door de Biesbosch. Bij het jachthaventje van Hank gingen we te water. De auto kon op het terein van de jachthaven blijven staan. In het
restaurant konden we voor vijf euro twee muntjes voor de slagboom krijgen. Eén voor erin en één voor eruit.
De route van de tocht staat in de kaart aangegeven maar hier volgt een korte beschrijving:

  • Vanuit het jachthaventje de Spijkerboor oversteken naar de Sloot van St Jan. Dan via het Gat van de plomp en Keesjes killeke naar het middenveld.
    Langs Polder Langeplaat en het Gat van de Slek naar het Gat van Honderd en Dertig.
    Voor de Vischplaat omhoog naar Kooigat om de vrije kampeerplek te bekijken. Dit was geen aantrekkelijke plek dus op de punt van de Vischplaat een kamp opgezet. We verkeerden in de veronderstelling dat hier ook een vrije kampeerplaats was.
  • De volgende dag via Kooigat langs de Rietplaat en de Noorderplaat naar het Gat van de Noorderklip. Via het noordelijke stroompje tussen het Gat van de Noorderklip en de Ruigt naar het Steurgat. Via het stroompje ten westen ervan richting Spijkerboor en dan naar de ingang van het jachthaventje.

Het zoeken naar de twee vrije kampeerplaatsen was wat lastig. De ene bleek een heel slechte plek onder de bomen te zijn. De tenten krijgen dan haast geen kans om te drogen. De plek op de punt van de Vischplaat bleek bij de boerencamping te horen. Dit was een prima plek alleen liepen er koeien rond die wel eens wat ruig met de tent of de kajaks willen omgaan.
De eigenlijke camping is een afgeschermde plaats met stromend water en prima toiletten.
Wij stonden heel mooi vrij maar de volgende ochtend maakte de boerin ons duidelijk dat dat niet de bedoeling was. Op ons aanbod om gewoon het campingtarief te betalen ging ze niet in. We moesten het maar onthouden dat het geen vrije kampeerplaats was.

Aan het eind van de tocht hadden we nog een ontmoeting met een jonge bever. Het was in de nauwe verbinding tussen de Ruigt en het Steurgat. Op de foto’s kun je zien hoe dichtbij we konden komen. Jan voer achter me en toen ik net voorbij was stak hij vlak voor Jan over en bleef rustig met zijn kop boven water naar ons kijken.

De foto’s geven een beeldverslag van de tocht.

Biesbosch

Biesboschtocht 22 en 23 juni 2014

Naar boven.