Dag 13

Naar Dag 12 Naar Dag 14

Zondag 17 juni 2012
(Van Garz via Havelberg naar de Elbe; 31,3 km; subtotaal 420 km)

Traject Dag 13

In de ochtendzon konden we heerlijk ontbijten op de trailerhelling. De koffie pot rolde op een gegeven moment naar beneden. Ik kon hem nog net pakken voor hij wegdreef. Hij was leeg, de koffie was al op.

Op de prachtige Havel namen we voor Havelberg bij havelkm 142,4 een koffiestop. Daarna door naar de sluis om te schutten en dan de Elbe op. Er stond een waarschuwing dat de sluis tussen Elbe en Gnevnsdorfer Vorfluter gesloten was en we hadden geen zin in overdragingen.

Op de Elbe trof ons de wijdsheid. Prachtig wat een mooie rivier. De Havel is prachtig, de Elbe ook en de overgang van beslotenheid naar weidsheid is treffend.
Jan spotte ook al snel weer een zeearend. Wat een prachtige beesten zijn dat toch. We kunnen alleen lang niet zo dichtbij komen als in 2010 op de Wangnitzsee. Helaas wat toen mijn fototoestel kapot. Nu heeft Jan steeds ook zo’n ding bij zich.

Bij elbe km 434 hadden we zin om te stoppen. We landden op een mooi zandstrandje en zetten de tentjes verderop waar het wat hoger was. Daarna de veldkeuken inrichten en heerlijk pasta met vis eten. Groente komt later wel weer.
Het was een prachtige avond met een mooie ondergaande zon. Vreemd om nu te weten dat
een jaar later dit hele gebied onder water zou staan. Het zijn natuurlijk ook de uiterwaarden van de Elbe.

Naar Dag 12 Naar Dag 14