Dag 2

Naar Dag 1 Naar Dag 3

Woensdag 6 juni 2012
(Van sluis Neuburg naar WWR Kuppentin; 28,2 km; subtotaal 36,7 km )

’s Ochtends vroeg om half zes gewekt door het concert van de wielewaal. Ik had hem nog nooit eerder gehoord en vond het prachtig. De vroege ochtend was erg koud geweest. Mijn slaapzak is aan de dunne kant. Gelukkig had ik thermo-ondergoed bij me en met sokken aan en een jas over de slaapzak was het te doen.
We vertrokken pas na elf uur. Om twaalf uur waren we door sluis Neuburg (Selbstbedienung). Het schutten was even wennen. Voor de sluis bij een aanlegsteiger moet je een hendel overhalen. Op de sluis wordt dan de situatie op een matrixbord aangegeven. Als je geluk hebt is de sluis aan jou kant leeg en gaan de deuren open. Je kunt dan binnenvaren en in de sluis moet je dan als iedereen binnen is, weer een hendel overhalen. Dat wisten we niet en we lagen maar te wachten maar er gebeurde niets. Het stond wel op een matrixbord in het midden van de sluis aangegeven, maar dat hadden we door de hoge muren niet goed gezien. Er kwam een tegenligger kijken waarom het zolang duurde en die haalde de hendel even over. Voor de veiligheid van de kleine bootjes is het instromen langzaam afgesteld dus duurt het wel even voor de sluis volgelopen is.

Op de kaart staat ons rustplekje voor de middagpauze aangegeven. Het was bij een inhammetje met een paar omgevallen bomen.

Om drie uur was het gaan regenen en moesten de regenjacks aan en de spatzeilen dicht.
In stadt Lübz was de volgende sluis. Deze ging wat sneller want hij werd bediend.
Om 18.30 voeren we Schleuse Bobzin uit. Deze sluis is nu ook zelfbediening en het ging dus weer langzaam.
Daarna zijn we door gevaren naar Wasserwanderrastplatz Kuppentin
We moesten eerst wat hondenstront ruimen voor we de tenten lekker op konden zetten. Zie de foto’s voor het kamp. De kampeerkosten waren totaal € 14,–. We hebben er een eenvoudig maaltijd besteld. Matjes met bier, Bratkartoffeln, sla en een muffin toe.
Totaal € 21,30, een prima maaltijd voor dat geld.
Afgelegde afstand ca 29 km met drie sluizen waarvan de twee zelfbedieners drie kwartier tot een uur tijd kosten.

De kampeerkosten waren totaal € 14,–. We hebben er een eenvoudig maaltijd besteld. Matjes met bier, Bratkartoffeln, sla en een muffin toe.
Totaal € 21,30, een prima maaltijd voor dat geld.
Afgelegde afstand ca 29 km met drie erg langzaam schuttende sluizen.

Naar Dag 1 Naar Dag 3