Dag 6

Naar Dag 5 Naar Dag 7

Zondag 10 juni 2012
(Van de Stolpsee naar Ziegeleipark; 30,9 km; subtotaal 186,3 km)

Traject Dag 6 Van Stolpsee naar Ziegeleipark

Op de foto’s hieronder kun je zien dat het een heel mooi plekje was. We hadden de tenten in het weilandje een eindje van de walkant opgezet om ’s ochtends wat zon te vangen om de tenten snel te drogen. Ook al regent het niet, de tenten zijn altijd nat van de condens, zowel binnen als buiten. Aan het water zaten we onder de bomen dus volledig in de schaduw.
Alles netjes opgeruimd, allen het gras was wat platgetrapt maar dat komt vanzelf bij.
Daarna op weg verder de Havel af. Via de sluizen Bredereiche, Regow, Zaaren en Kannenburg naar Burgwall. Een prachtige stuk Havel met mooie bochten.
Af en toe werden we ingehaald door motorboten die dan voor de sluis lagen te wachten zodat we dezelfde mensen een paar keer zagen. Weer veel vragen over mijn kajak.

Bij het Ziegeleipark vonden we het welletjes. Het was inmiddels tegen zessen en zo’n 30 km en vier sluizen was wel genoeg voor deze dag.
Op het grote grasveld naast het havengebouw zetten we onze tenten op. Prachtige voorzieningen, mooi receptie met kampwinkel waar we onze koffie voorraad aanvulden en mooie toiletten en douches. Na het opzetten van de tenten en het douchen gingen we naar het restaurant voor een heerlijke maaltijd. Als vegetariër moet je er wel op verdacht zijn dat ze aan de spinazie zelfs spekjes toevoegen om de smaak te verbeteren. Van de Bratkartoffeln wisten we het maar wie denkt daar nu aan als er alleen spinazie op de kaart staat. Dat ging voor Jan dus terug naar de keuken maar er kwam keurig vlot een grote bak met spinazie zonder spekjes en de vis was heerlijk.

Daarna nog even een rondwandeling over het terrein.
Langs de Havel in dit gebied hebben vroeger veel steenfabrieken gestaan. Een deel van Berlijn is ermee gebouwd. Op de kaart kun je zien dat er naast de Havel veel uitgegraven plassen zijn waar klei gewonnen is. In Burgwal spreekt met van Stich. Het Ziegeleipark is een openluchtmuseum van zo’n steenfabrieken complex. Mooi om te zien.

Naar Dag 5 Naar Dag 7