Dag 7

Naar Dag 6 Naar Dag 8

Maandag 11 juni 2012
(Van Ziegeleipark tot vlak voor Schleuse Lehnitz; 34 km; subtotaal 220,3 km)

Traject Dag 7 “Van Ziegeleipark naar Schleuse Lehnitz

Terwijl de tenten in de ochtendzon langzaam opdroogden hebben we even een verkennend tochtje over het Ziegeleipark gemaakt. Daarna inpakken en wegwezen. Het was nog een heel eind karren naar de instapplaats.

In Zehdenick moesten we weer flink lang wachten voor we geschut werden. Na de sluis zochten we een plekje om aan te leggen. We moesten onze voorraden weer aanvullen. Vlak bij het voetbalveld was een inham om aan te leggen. De walkant was erg hoog maar aan het begin en het eind van de inham liep de damwand constructie omlaag. Dat was een mooi plekje om uit te stappen. Jan aan de ene, ik aan de andere kant. De kajaks op de wal en te voet het plaatsje in om een supermarkt te zoeken. Jan ging blootvoets wat hem nogal wat rare blikken van voorbijgangers opleverde. Het was wat verder lopen dan we gedacht hadden maar het boodschappen doen lukte in een grote supermarkt. Met drie tassen vol weer naar de boten terug en op weg via het Vosskanaal richting Berlijn.

Vlak voor sluis Lehnitz vonden we het welletjes. Het was inmiddels over achten maar een mooi plekje was niet zo makkelijk te vinden. Uiteindelijk maar over de stenen van de walbeschoeiing heen. Gelukkig heb ik bij mijn voeten een rubbermat die ik over de stenen kan leggen om de kajak er overheen te trekken. Een vol beladen kajak is niet zo makkelijke te tillen. Het bleek weer een prachtig plekje te zijn. Een voorbijkomende wandelaar keek even verbaasd op uit zijn boekje (misschien een incognito brevierende priester) maar vervolgde na een korte groet al lezend zijn weg.

Naar Dag 6 Naar Dag 8