Zomertochtje

Vrijdag 7 juli een heerlijk kajaktochtje gemaakt. Gestart in het haventje van Broek. Toen via de lijkvaart naar de Goingarijpsterpoelen. Heerlijk weer met niet teveel wind.
Daarna via Langstaartpoelen, Jentjemeer naar de Langweerder wielen. Het zomerspatzeil was heerlijk luchtig maar begon steeds meer op de naden te lekken. Ik gebruik een groenland peddel (GP) en die vaart nogal nat dus een spatzeil is nodig. Bij het verwisselen met mijn normale spatzeil was er een plotselinge windvlaag die het spatzeil wegblies. Bij het proberen te vangen ging ik om. Bij het geheister om via het achterdek weer in de kajak te klimmen verloor ik het uit het oog. Toen ik weer zat met leeggepompte kajak was het nergens meer te bekennen.
Vast gezonken. Gelukkig had ik peddelfloat en pomp om het voordek zodat ik mezelf kon helpen en was het weer warm genoeg om met natte kleren naar de auto te peddelen.
Bij het jachthaventje was een stel hun motorboot aan het klaar maken met verschrikkelijke harde muziek uit de auto boxen. Ik kon ze met stem niet bereiken door de herrie.
Even later kwam er nog een stel zich klaar maken en die regelden dat de muziek (herrie) uit ging.
Droge kleding aangetrokken en de kajak opgeladen en naar huis.
Een mooie dag op het verlies van mijn spatzeil na. Maar eens kijken of mijn doorlopende reisverzekering dat dekt.

Volgende week naar de Weerribben/Wieden en dan kamperen op de Kluft.

Dit bericht is geplaatst in kayak trips / kajak tochten. Bookmark de permalink.