Update over de Siskiwitbay

De kajak vaart op zich prima en ik vind hem ook mooi. Hij is redelijk snel maar ik heb wat problemen met de stabiliteit. Ik heb er nog maar drie keer in gevaren en de aanvangsstabiliteit is een probleem voor me. De kajak heeft sterk de neiging om te kantelen als hij niet vaart. Dat is met de lage steun prima tegen te houden maar je moet erg opletten. Even ontspannen stilzitten is er niet bij.
Het probleem kan als oorzaak hebben de correctie die ik heb gemaakt in het frame toen de voorsteven een beetje zakte nadat ik hem van de bouwbalk had losgehaald. De kielbalk vertoonde toen een hele licht holte die ik gecompenseerd heb met een paar wigjes. Daardoor is de V-vorm sterker geworden dan bedoeld.
Ook is daardoor het zwaartepunt van het zitvlak wat verhoogd. Ik ga proberen om daar een oplossing voor te zoeken. Eén methode is het varen met ballast waardoor de kajak dieper in het water komt.
Hopelijk wordt het snel warm weer om het te proberen, maar dat zal nog wel even duren.

Dit bericht is geplaatst in Kayak bulding/Kajak bouw. Bookmark de permalink.