Opmerkingen over de 5e Havel-Plünnenfahrt

De 5e Havel-Plünnenfahrt was van 25 juni tot en met 7 juli 2022 met twee rustdagen in Berlijn bij kanovereniging Zugvogels.

Er hadden zich 20 deelnemers ingeschreven. Bij de start hadden zich 7 afgemeld zodat we met 13 personen in Kratzenburg waren op zaterdagochtend. Op zondagochtend bleek een deelnemer, die samen met twee anderen in de auto gezeten had, corona te hebben. Hij voelde zich niet goed en de zelftest was positief. Hij heeft toch de eerste dag mee gepeddeld en is in Wesenberg afgehaakt. Op de tweede dag van Wesenberg naar Himmelpfort hielden we koffiepauze bij de visverkoper vlak voor de houten brug met dak. (Bedachte Holzbrücke). Daar bleek dat een vrouwelijke deelnemer zich al een tijdje niet goed voelde. Het was zo erg dat de ‘Notartzt’ moest komen. Ze bleek hartproblemen te hebben en na een tijdje bleek dat ze niet verder mee kon. Hoe ze naar huis gereisd is weet ik niet, Maar ze is thuis gekomen en daar bleek ze na een zelftest ook positief te zijn.
De de derde persoon die met de eerste twee corona gevallen had meegereisd, bleek in Liebenwalde ook positief te testen. Hij heeft nog meegevaren tot Berlijn en heeft ook de tocht gestaakt. Bij de vistent hebben ook de twee in de tweepersoonskajak de tocht niet verder meegedaan. Het was voor hun te zwaar. We voeren te snel en te ver. Ze hadden de “Ausschreibung” niet goed gelezen. De tocht is alleen voor ervaren kanoërs die met redelijke snelheid 40 km per dag kunnen afleggen. De tocht is 324 km in 10 dagen, met de laatste 2 dagen etappes van 45 km.
We waren toen dus nog met 8 peddelaars. Eén daarvan ging vanaf Brandenburg de Elbe op om naar huis nabij Hamburg te varen. Een tweede vond dat hij te weinig ervaring had om de laatste twee grote etappes mee te peddelen. Toen waren we dus nog met 6. Een groot verschil, 20 aanmeldingen en 6 die de eindstreep halen, 6 van de 13 die de tocht werkelijk startten. Corona hielp niet mee.

Dit bericht is geplaatst in kayak trips / kajak tochten. Bookmark de permalink.