Rondje Tjeukemeer vanaf Rohel

Maandag 23 mei 2022. Bij aankomst in Rohel bij het strandje bij het paviljoen begon het plotseling te regenen. Volgens buienradar werd het om ongeveer 15 uur weer droog. Dus maar even in de auto wachten met een kopje koffie.
Het was droog en ik ben vertrokken richting hoge brug in de snelweg. Het water was bijna vlak, een beetje deining. Prachtig peddelweer.
Het is altijd verrassend om te zien hoe groot het Tjeukemeer is, Bijna drie kwartier peddelen naar de brug.

Bijna bladstil Tjeukemeer genomen vanaf de kant van Rohel

Na de brug een steigertje gezocht voor een eetpauze. Toen ik een poosje op het steigertje stond begon het te regenen. Vlug het regenjack aan en weer ingestapt zodat het spatzeil dicht kon. Alleen de handen worden dan nat.

De brug in de A6 vanaf het steigertje. Het Tjeukemeer ligt aan de andere kant van de weg.

In de stromende regen verder gepeddeld langs De Wiel en de invaart naar de jachthaven van Sint Nicolaasga. Onder de weg naar Sint Nicolaasga door naar de duiker onder de A6. Dan verder naar de Scharsterrijn om weer op het Tjeukemeer te komen en dan langs de noordkant richting Rohel. Het regende hard. Ik heb een uurtje in de auto zitten schuilen met koffie en Cup á Soup. Toen de regen ophield de kajak weer opgeladen en naar huis.

Hieronder de route. Niet lang, maar ca. 14 km

Route van het rondje vanuit Rohel over het Tjeukemeer.

Toen ik 17 was in 1963 lag de A6 nog niet door het Tjeukemeer. Met vriend Kees (al lang zwager Kees) voeren we, met een motorbootje met twee kano’s (R1S) er achter, De Wiel op om wild te kamperen. We hebben er 2 nachten gestaan en heel wat af gepeddeld. Het waaide gelukkig niet hard want het Tjeukemeer was bij wind een wild gat.

Dit bericht is geplaatst in kayak trips / kajak tochten, Uncategorized. Bookmark de permalink.